Bioflawonoidy (z cytrusów)

Bioflawonoidy – nazywane witaminą P, choć nie jest to witamina, nazywa się ją tak ze względu na pełniące przez nią funkcję. Wyróżniono już ponad 7tys. Różnych bioflawonoidów, najpopularniejszym jest rutyna, która jest składnikiem wielu środków na odporność. Początkowo uzyskano je z  soku z cytryny i  z czerwonej papryki.

Działanie bioflawonoidów:

  • Uzupełnia niedobory flawonów przy kruchości naczyń i skłonności do krwawień
  • Przeciwutleniające
  • Nasila działanie witaminy C
  • Wspomagają usuwanie wolnych rodników z organizmu

Bioflawonoidy a ciąża:

  • Zaleca się, ówcześnie jednak należy skonsultować się z lekarzem

Bioflawonoidy a karmienie piersią:

  • Indywidualnie należy skonsultować się z lekarzem

Bioflawonoidy a wiek:

  • Zaleca się u osób poniżej 45 roku życia.

Bezpieczne dawki znajdziesz w naturalnych suplementach i kosmetykach: