Trawa pszenicy to młoda pszenica, którą zbiera się tuż po wykiełkowaniu. To prawdziwa dawka zdrowia! Sok z takiej trawy zawiera tak dużo witamin, że nie dorówna mu nawet suplementacja najdroższymi preparatami. Dziennie powinniśmy spożywać nie więcej jak 30ml świeżo wyciśniętego soku. Większa ilość może być o wiele za dużą i może wyrządzić więcej szkód niż pożytku. Co ciekawe koszt „produkcji” jednego kieliszka z naszym sokiem, nie przekracza 40-50 groszy. Może zostać wyhodowany nawet w warunkach domowych. Jedyne, co potrzebuje to dużo słońca, aby zawierała bardzo dużo witamin oraz pozostałych cennych dla człowieka substancji.
Zalecany: osobom na diecie, sportowcom oraz ludziom, którzy pragną podtrzymać sprawność swojego układu odpornościowego.
Zawiera: aminokwasy, enzymy, wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas i witaminy A, C, E, K, komplet witamin z grupy B.
Działanie:
– dzięki minerałom alkaicznym powoduje zmniejszenie nadmiernej kwasowości krwi, stymuluje tarczycę, zapobiega otyłości,
– wzmacnia organizm i przygotowuje do oczyszczania, tym samym pozwala pozbyć się starych złogów tłuszczu,
– odbudowuje czerwone krwinki, poprawia morfologię i obniża ciśnienie krwi,
– wspomaga pracę wątroby i układu krwionośnego,
– zwalcza rozwój komórek nowotworowych i neutralizuje toksyny,
– płukanki z trawy pszenicznej odświeżą oddech i wzmocnią dziąsła,
– przyspiesza trawienie, ochrania krew przez niebezpiecznymi bakteriami,
– odżywia włosy, zapobiega łuszczeniu i hamuje proces łysienia,
– zawarty chlorofil przenosi tlen we krwi.
– Hamuje procesy starzenia, zmniejsza skutki promieniowania, działa anty-zapalnie na uszkodzenia komórek podczas zapału serca,
– Przywraca płodność.
Sposoby spożywania: najpowszechniejszą metodą spożywania jest sok. Oprócz wyciskania soku można ją zmielić na mąkę.
Znajdziesz ją w naturalnych suplementach diety: