Czym charakteryzuje się woda alkaliczna, elektrolitycznie zredukowana?
Wodę tego rodzaju można otrzymać w wyniku elektrolizy zastosowanej po usunięciu zanieczyszczeń metodą filtracji. Zredukowana woda alkaliczna jest bardzo korzystna ze względów zdrowotnych, ponieważ zawiera wiele składników mineralnych, łącznie z wapniem. Natomiast woda kwaśna dobrze działa na skórę.
WODA ALKALICZNA
Poziom 1Woda lekko alkaliczna
pH 7,5 – pH 8,5
Poziom 2Woda umiarkowanie alkalicznapH 8 – pH 9
Taka woda nadaje się do picia przez kilka miesięcy Doskonała do przygotowywania dań na zimno i sałatek
Poziom 3Woda średnio alkalicznapH 8,5 – pH 9,5
Jest to najczęściej używany poziom alkaliczności.Używane do herbaty i innych gorących napojów. Doskonale nadaje się do gotowania ryżu i innych produktów.
Poziom 4Woda silnie alkalicznapH 9,5 – pH 10 +
Najwyższej klasy woda alkaliczna. Zalecana do picia wyłącznie przy stosowaniu intensywnych kuracji oczyszczające
lub choroby. Taka woda posiada bardzo silny wpływ oczyszczający na nasz organizm. Zalecana do gotowania warzyw i zup ponieważ eliminuje gorzki smak i lepiej wydobywa naturalny kolor warzyw
Czym charakteryzuje się woda kwaśna?
Woda kwaśna charakteryzuje się właściwościami antyseptycznymi i przeciwbakteryjnymi.
Ma także własności ściągające, przez co może być stosowana do celów kosmetycznych.
WODA KWAŚNA
Poziom 1Lekko kwaśna wodapH 6,5 – pH 5,5
Wyśmienita to higieny jamy ustnej.
Poziom 2Umiarkowanie kwaśna wodapH 6 – 5,5 pH
Ze względu na efekt kompresji woda zalecana do pielęgnacji skóry i mycia ciała. Panowie mogę jej używać do golenia. Bardzo dobry wpływ na trądzik, łuszczenie się skóry.
Poziom 3Średnio kwaśna wodapH 5,5 – pH 5
Do zastosowań domowych i czyszczenia chemicznego.
Poziom 4Wysoce kwaśna wodapH 5 i poniżej
Woda do sterylizacji. Idealnie nadaje się do mycia owoców i warzyw.