Poziomy Jonizacji – kwaśna, zasadowa woda

Czym charakteryzuje się woda alkaliczna, elektrolitycznie zredukowana?

Wodę tego rodzaju można otrzymać w wyniku elektrolizy zastosowanej po usunięciu zanieczyszczeń metodą filtracji. Zredukowana woda alkaliczna jest bardzo korzystna ze względów zdrowotnych, ponieważ zawiera wiele składników mineralnych, łącznie z wapniem. Natomiast woda kwaśna dobrze działa na skórę.

WODA ALKALICZNA

a1.jpg Poziom 1Woda lekko alkaliczna
pH 7,5 – pH 8,5
a2.jpg Poziom 2Woda umiarkowanie alkalicznapH 8 – pH 9
Taka woda nadaje się do picia przez kilka miesięcy Doskonała do przygotowywania dań na zimno i sałatek
a3.jpg Poziom 3Woda średnio alkalicznapH 8,5 – pH 9,5

Jest to najczęściej używany poziom alkaliczności.Używane do herbaty i innych gorących napojów. Doskonale nadaje się do gotowania ryżu i innych produktów.

a4.jpg Poziom 4Woda silnie alkalicznapH 9,5 – pH 10 +

Najwyższej klasy woda alkaliczna. Zalecana do picia wyłącznie przy stosowaniu intensywnych kuracji oczyszczające
lub choroby. Taka woda posiada bardzo silny wpływ oczyszczający na nasz organizm. Zalecana do gotowania warzyw i zup ponieważ eliminuje gorzki smak i lepiej wydobywa naturalny kolor warzyw

Czym charakteryzuje się woda kwaśna?

Woda kwaśna charakteryzuje się właściwościami antyseptycznymi i przeciwbakteryjnymi.
Ma także własności ściągające, przez co może być stosowana do celów kosmetycznych.

WODA KWAŚNA

k1.jpg Poziom 1Lekko kwaśna wodapH 6,5 – pH 5,5

Wyśmienita to higieny jamy ustnej.

k2.jpg Poziom 2 Umiarkowanie kwaśna wodapH 6 – 5,5 pH

Ze względu na efekt kompresji woda zalecana do pielęgnacji skóry i mycia ciała. Panowie mogę jej używać do golenia. Bardzo dobry wpływ na trądzik, łuszczenie się skóry.

k3.jpg Poziom 3 Średnio kwaśna wodapH 5,5 – pH 5

Do zastosowań domowych i czyszczenia chemicznego.

k4.jpg Poziom 4Wysoce kwaśna wodapH 5 i poniżej

Woda do sterylizacji. Idealnie nadaje się do mycia owoców i warzyw.