Woda jonizowana

Współcześnie udowodniono, iż wiele chorób ma swoje źródło w nieodpowiedniej diecie. Woda to podstawa codziennej diety każdego człowieka. Aby organizm mógł prawidłowo funkcjonować musi być zaopatrywany w odpowiednią ilość wody. Zapotrzebowanie to 2-4 litry dziennie w zależności od wieku. Jednak nie każda woda nadaje organizmowi prawidłowe nawodnienie i odżywienie. Woda z kranu zawiera liczne toksyczne osady, chlor i inne. Pijąc taką wodę możemy doprowadzić do choroby nerek i pęcherza. Woda w butelkach czy filtry do wody są dobrą alternatywą, jednak najlepszym wyjściem jest woda jonizowana, czyli tzw. żywa woda.

Woda jonizowana jest efektem jonizacji, która polega ona na oddzieleniu jonów dodatnich od jonów ujemnych z cząsteczki wody. Jest to możliwe tylko dzięki elektrolizie, czyli oddzieleniu jonów ujemnych od dodatnich. To powoduje, że pijemy tylko wodę o zdrowym odczynie zasadowym, co współgra z naszym organizmem – ma Ph ok. 7,6-7,8.

Woda jonizowana różni się swoją strukturą od zwykłej wody. Jej cząsteczki nazywane „klastrami” są o wiele mniejsze, przez co łatwiej przyswajalne. To wiąże się także z lepszym wypłukiwaniem toksyn. Woda jonizowana jest naturalnym antyoksydantem, czyli zmniejsza ilość wolnych rodników w organizmie, powstających poprzez złą dietę, czynników środowiska zewnętrznego czy stresu. Wolne rodniki niszczą komórki ciała – pijąc wodę jonizowaną możemy temu zapobiec.

Zatem można śmiało powiedzieć, iż woda jonizowana ma moc odnawiania na poziomie komórkowym. Woda jonizowana dba również o odpowiednie dotlenienie krwi, przez co ułatwia jej przepływ i walkę z cholesterolem odkładającym się w żyłach. Woda jonizowana to najlepszy „suplement”, składnik diety. Wypijając szklankę takiej wody rano, zapewnimy sobie właściwy start na rozpoczęcie dnia.

Chcesz wiedzieć więcej ?
Właściwości wody jonizowanej (kliknij)

Zastosowanie wody jonizowanej (kliknij)

Add Comment